Herinneringen vastleggen: van het zwangerschapsdagboek tot kraambezoek invulboeken

Soms is het fijn om dingen van je af te schrijven. Maar ook om momenten niet te vergeten. Mooie, bijzondere, leuke of grappige herinneringen vastleggen om er nog vaker van te genieten is dan ook belangrijk. Vaak denk je: ‘dít vergeet ik nooit meer!’, maar gek genoeg ben je de details sneller kwijt dan je denkt. Na je zwangerschap weet je echt niet meer wanneer welk kwaaltje begon, op welk moment je de eerste schopjes voelde, welk eten je niet kon aanzien óf welk gerecht je juist nauwelijks kon weerstaan. Of zelfs hoe de bevalling was. Maar ook tijdens de kinderjaren van jouw zoontje of dochter vliegt de tijd voorbij... Wie graag in het moment leeft, denkt misschien: wat doet het er eigenlijk toe om alles op te schrijven. Maar ik, Adrielle, spreek uit ervaring dat ik het bij ons tweede kindje heel fijn vond om nog eens terug te lezen hoe het allemaal gegaan was bij de eerste. Daarom heb ik besloten om invulboekjes te ontwerpen, in alle soorten en maten. Voor degenen met een kinderwens, voor alle mama’s en papa’s, maar ook: voor alle opa en oma’s. Mag ik je inspireren?

 

Welke invulboeken zijn er eigenlijk?

Herinneringen maak je voor het leven en er zijn tal van bijzondere momenten die je kunt vastleggen in invulboeken. Van een bucketlist die je kunt afstrepen tot een recepten verzamelboek of een oppasboekje waarin je bijzondere gebeurtenissen vastlegt. Met deze tips kies jij het invulboek dat bij jou past:

 

Mijn kinderwens dagboek
Kinderen krijgen is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Maar voor iedereen die de wens heeft om een klein wondertje op de wereld te zetten, is er ‘mijn kinderwens dagboek’. Een invulboek speciaal voor diegene waarbij zwanger worden niet vanzelf gaat. In het boek kun je opschrijven hoe de kinderwens is begonnen, er is ruimte om te vertellen over je cyclus, een checklist en ruimte om foto’s in te plakken. Want ook deze bijzondere periode zit vol van herinneringen die mooi zijn voor later! 

 

Mijn zwangerschapsdagboek
Ben jij in verwachting van een klein wondertje? Voor alle mama’s die ernaar uitkijken om hun pasgeboren baby in de armen te sluiten, is dit handige invulboek een musthave. Je kunt bijhouden hoe je deze periode ervaart, zodat je het later nog eens kunt teruglezen. Want ik spreek uit ervaring dat het meeste echt aan je voorbijgaat. (En dan kunnen zwangere vrouwen soms ook nog eens wat vergeetachtig zijn!)

Tip: het zwangerschapsdagboek is een erg geliefd cadeau onder de (toekomstige) mama’s. Dus is jouw lieve vriendin, zus, nicht of dochter in verwachting? Geef haar dan dit originele cadeau! 

 

Mijn eerste jaar dagboek
De eerste verjaardag van jouw kindje. Het leven zit vol verrassingen en hoe mooi is het als je bewust stilstaat bij al deze bijzondere herinneringen? Van het bijhouden van een eerste jaar dagboek ga je nog veel plezier hebben! 


Mijn kraambezoek invulboek
Hot topic en populair in de shop: het kraambezoek invulboek! Het verrassende aan dit boek: 

  • Je kunt van alle kraambezoekjes mooie foto’s in het invulboek plakken. En hoe leuk is het om over 20 jaar die jonge koppies nog eens terug te zien? Van alle ooms, tantes, vrienden en vriendinnen. 

  • Er worden leuke vragen beantwoord die voor later grappig zijn om terug te lezen.

  • Enne... Soms is het best wel even fijn als iemand tijdens een kraambezoekje het boekje invult. Kun jij tussendoor de beschuitjes smeren, een huilende baby troosten of borstvoeding geven!

Tip: ook leuk om tijdens een babyshower cadeau te geven! 


Mijn oppasboek
Voor wie op zoek is naar een handig invulboekje die je kunt meenemen naar de opvang, creche, kinderdagverblijf, gastouder(s) of naar de opa en oma’s, is hier het oppasboek! Naast leuk, is dit invulboekje ook erg handig. Je kunt het oppasboek invullen met allerlei weetjes: hoe laat heeft het kindje gegeten? Wanneer en hoe lang heeft jouw kindje geslapen? Hoe is de dag bij de opvang verlopen? 

Tip: Noteer belangrijke telefoonnummers erin én vergeet de foto’s van de oppasdagen niet!

 


De praatjes van ...
Hier ga je later nog veel lol van hebben: een boekje vol uitspraken van die kleine wijsneus! Bewaar gekke uitspraken, opvallende brabbels, de eerste woordjes, en bundel dit alles in het praatjesboek van…. (dat mag jij invullen!). 


Cadeautip: ook leuk om de broer of zus tijdens een kraambezoek mee te verrassen.


Mijn schoolfotoboek
Een invulboek vol vragen over het schooljaar, klasgenootjes, verjaardagen, schoolreisjes. Kortom: een schoolfotoboek van de mooiste herinneringen van de (basis)schooltijd. Inclusief de eerste jaren vóór school, de klassenfoto, de broer- en zussenfoto, kinderfeestjes, traktaties, de musical en natuurlijk het befaamde kamp! Wie maak jij blij met een schoolfotoboek?


Mijn bucketlist invulboek
Droom jij van een verre reis met vrienden, een weekendje weg naar Disneyland of van de adrenalinekick van bungeejumpen? Leg onvergetelijke momenten vast in het bucketlist invulboek. Je kunt er je eigen bucketlist in samenstellen en uiteraard afstrepen. 

Tip: lees je wensenlijst hardop voor, wie weet komen je dromen sneller uit dan verwacht! 


Mijn recepten verzamelboek
Ben jij een keukenprins(es) die blij wordt van experimenteren in de keuken? Een verzamelaar van favoriete recepten? En bundel je het liefst al deze recepten in een verzamelboek? Dan is dit invulboek op jouw lijf geschreven. 

Tip: ook een leuk cadeau om een kookliefhebber mee te verrassen! 

 

Adresboekje
Een besteller en bovendien ontzettend handig om te hebben: het adresboekje. Het adresboekje is er om belangrijke adressen, telefoonnummers, e-mailadressen, geboortedata, trouwdata en wachtwoorden te bundelen in een handig boekje! Zo vergeet je nooit meer een kaartje te sturen als er een belangrijke datum op de kalender staat en heb je snel het adres bij de hand. 

Tip: dit is ook een origineel cadeau tijdens een housewarming! 

 

Een invulboek als persoonlijke cadeautje
Sta jij op het punt een invulboek te bestellen? Voor jezelf of misschien wel als cadeau? Ik schrijf er graag een handgeschreven kaartje bij. Maar ook als je zelf iemand wil verrassen met een persoonlijke noot is dat altijd welkom. Mooie momenten maken, begint al bij de verrassing!

 

 

© 2020 - 2023 Thuismusje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel